Het zijn rare tijden. Sommige mensen vinden het gedwongen thuis zitten heerlijk, anderen vliegen tegen de muren op. Er even uit kunnen voor de boodschappen of om de hond uit te laten klinkt als een ontsnapping. 

Voor wie echt thuis zit en er niet uit kan, zijn andere ontsnappingsmogelijkheden belangrijk. TV-kijken, lezen, zelfs het huishouden doen kan een welkome afleiding zijn van de zorgen om zieke of kwetsbare familieleden, je eigen gezondheid, verminderd inkomen of het volkomen wegvallen van werk. Je even in een andere wereld wanen werkt ontspannend, zodat je de werkelijkheid daarna met hernieuwde energie tegemoet kunt treden.

Schrijven helpt ook. Als iemand die al tegen de honderd volgeschreven dagboeken in de kast heeft staan, kan ik je verzekeren dat het heilzaam kan zijn om je gedachten van je af te schrijven. Dat hoeft niet per se met pen op papier. Het kan ook digitaal, als je dat liever doet. Het hoeft niet per se met woorden. Het kan ook met beelden. Maar voor mij zijn de woorden geschikter. 

Sommige gebeurtenisssen of gevoelens laten zich niet zo goed in een eenvoudig, chronologisch relaas vatten. Die zijn meer geschikt om een verhaal van te schrijven, met sfeer en spanning, die de emoties beter weergeven. En als je al aan een verhaal bezig was, dan is deze thuiszittijd bij uitstek geschikt om eraan verder te pennen (of tikken).

Gewoon schrijven. Schrijven om je hoofd leeg te maken, om je emoties te benoemen en je ervaringen te ordenen. Schrijven als uitlaatklep.

Schrijf jij al?

 

Photo by Kireyonok_Yuliya - www.freepik.com

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subject to administrator's moderation.

Comments

  • No comments found